Komkommers

De komkommer heeft een lange geschiedenis. Oorspronkelijk is de komkommer afkomstig uit India, vanwaar hij zijn weg vond naar de Middellandse Zee. Zo'n 3000 jaar geleden stonden komkommers al op het menu bij de Egyptenaren. Via de Romeinen kwam de komkommer in Frankrijk terecht, het duurde nog tot de 17e eeuw voordat de komkommer in Nederland werd verbouwd. De komkommers die in Nederland op de markt komen, komen vooral uit Nederland en Spanje. Er zijn verschillende typen komkommer zoals de mini-komkommer, de lange komkommer en komkommers met een gele en witte kleur. Deze laatste 2 zijn niet zo bekend in Nederland en worden ook nauwelijks geteeld.

komkommer2.jpg
product eenheid kcal. eiwit koolh. vet
komkommer 100 gr. 8 1.0 1.0 0.0

Bewaren & Houdbaarheid

Bewaar komkommers niet in de koelkast. Zo verliezen ze snel hun stevigheid en smaak. Bewaar ze daarom op een koele, donkere plaats; een voorraadkast of kelder. Normaal gesproken blijft een komkommer ongeveer een week goed. Komkommers verpakt in folie zijn langer houdbaar. De komkommer moet stevig zijn met een frisgroene kleur. Controleer de kwaliteit door te kijken en te voelen.

Meer info? Neem contact met ons op!